tisdag 18 oktober 2016

Trappa

För några dagar sedan, skickade vi iväg avropspapper till Eksjöhus huvudkontor. Nu väntar vi på att få se sammanställning av alla val som vi gjorde och se priser på allt. Om vi är nöjda, godkänner vi allt och då beställs huset, vi får preliminär leveransdatum.

Vi har även fått nybyggnadskarta från kommunen. Vi kommer närmare bygglovsansökan. Nyligen anställde vi också kontrollansvarig. KA's jobb börjar när vi samlar ihop alla papper till bygglovet.

Precis innan vi skickade avropet, ändrade vi oss om braskaminen. Vi valde Contura 35 låg, vit, med glaslucka och glastopp. Det kändes som vågat val i och med att man inte ser så många vita braskaminer (men de verkar vara populära nu).


Vår största bekymmer inför avropet var trappor i huset. Vi har aldrig sett ritning eller bild på trappor i Prio 4 och säljare var osäker om hur den ser ut. Under 3-4 månader försökte vi få bild på den och idag kom den äntligen. EH kontor skickade ritning på trappan. Samtidigt hade vi kontakt med en familj som precis flyttade in i sitt Prio 4. De har varit så snälla att skicka många bilder på huset och även bild på deras trappa. Denna bild fick vi också idag. Vi är så tacksamma, för dessa bilder från färdiga huset har varit till stort hjälp! De här första två bilder är ritningar vi fick från Eksjöhus. Då började vi undra hur det ser ut under trappor. Svar som vi fick från EH är att utrymmet under trappor är stängd, men att det säkert går att bygga ett förråd där.Denna bild fick vi från familjen som vi hade kontakt med. De hade ett temporär räcke, för att klara besiktningen. De funderar på att montera en glasskiva där och så går våra tankar också. Vi gillar den luftiga trappan mycket mer. Vi har redan fått svar från EH att det går att få trappan i samma nyans som parkett(m.white) och glasskiva skulle passa perfekt där. Nu har vår kontakt på EH skickat frågan till huvudkontoret om vi kan få likadan trappa.
Nu kan vi bara sitta och vänta på alla svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar