måndag 16 oktober 2017

Husresning

Den 15 augusti 2017 var det då dags för husleverensen. 1 år och 3 månader ungefär efter att vi skrev under första kontraktet med Eksjöhus.
Vi träffade snickarna första gången dagen innan husleveransen. De hade fullt upp med att bygga ställningen men vi hann med att byta några ord och ta upp några ändringar som vi funderade på.
Det var en strålande vacker dag och det var häftigt att se de stora Eksjöhuslastbilar på plats den 15. Vi gjorde ett besök rätt tidigt på morgonen men snickarna gjorde ett kanonarbete och när vi kom var väggarna på bottenvåningen redan på plats. Jobbet flöt på ganska bra under hela dag 1. Vi var inte på plats hela tiden utan besökte arbetsplatsen några gånger under dagen.


Ställningen på plats dagen innan
Stora och långa lastbilar
I och med att vi aldrig har sett huset i verkligheten var det såklart några saker som kom som överraskning mot hur vi upplevde huset på bilderna. En sak som vi tyckte var konstigt första dagen är att huset är mycket högre än vad vi har föreställt oss. Det är svårt att få en känsla för höjd på bild. Detta vande vi oss dock med ganska fort. Vi insåg också att vi förmodligen kommer behöva en skylift när målningen påbörjas.

Huset tar form
En annan sak som vi var positivt överraskade över är fönsterna i vardagsrummet. De ser mycket större ut i verkligheten än på bild! I Priofyra ingår två standardstora fönster i köket. Detta ändrade vi tidigt så att vi fick en altandörr till och en till större fönster som går ner till golvet. Det valet var vi väldigt nöjda med! Eksjöhus levereras med monterade ytterdörrar och fönster (ej takfönster).

Baksidan... 


Härligt med stora fönster


Papp och läkt på gång...
Första dagen var det inga bekymmer som sagt och både vi och snickarna var nöjda med dagen. Det som dock hände under följande natten och tidig morgon är något som vi önskade slippa. Det kom nämligen världens regnoväder! Tror inte (nåja) att det har regnat så mycket på flera år som det gjorde den natten. I och med att snickarna inte hann stänga igen taket dagen 1, kom det såklart in en hel del vatten i huset. All isolering var genomblöt och det låg massor med vatten på golvet, både på bottenvåningen och övervåningen. Snickarna agerade dock snabbt och körde på med spån på övervåningen för att suga in så mycket av vattnet som möjligt och de fick öppna upp taket på bottenvåningen för att släppa ut all vatten som har samlats i isoleringen. Större delen av jobbet för dem innebar också att lugna ner oss och försäkra om att allt kommer att bli bra :) En avfuktare modell större hyrdes in och den fick jobba under några veckor innan huset var helt torrt. 

Övervåningen, mot badrummet och stora sovrummet

Övervåningen, allrum och sovrummen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar